Workshops Zilverklei (worden niet meer gegeven)

 

Volg alleen of samen met vrienden of collega's een workshop zilverklei. Een leuke en unieke ervaring waarbij je behalve een gezellige tijd ook nog je eigen zilveren sieraad mee naar huis neemt als blijvende herinnering.  Je kunt natuurlijk een sieraad kopen bij de juwelier. Maar het is veel leuker en origineler om er zelf één te maken. In het verleden had je daar een opleiding tot goudsmid voor nodig, maar nu is er zilverklei. Met behulp van kneedbaar zilver is het maken van een eigen zilveren sieraad simpeler dan ooit.

 

Je kunt een workshop individueel reserveren of met een groepje vriendinnen. Samen een sieraad maken voor de aanstaande bruid kan ook. Met zilverklei wordt het voor iedereen mogelijk om iets moois te maken. Je zult iedereen verrassen met jouw unieke zelfgemaakte sieraad!

 

Omdat ons atelier zich in het centrum van Alkmaar bevindt kan een workshops prima worden gecombineerd met bijvoorbeeld een borrel, etentje, stadswandeling of rondvaart.  Een leuk idee voor een bedrijfsuitje of creatief vrijgezellenfeestje. 

 

Onze workshops worden op zondag gehouden, maar als je liever op een andere dag wilt workshoppen en je kunt een groep samenstellen van minimaal 10 personen , dan is dat geen probleem. 

 

 

Wat is Zilverklei?

 

Zilverklei bestaat uit hele kleine deeltjes zilver, bindmiddel en water. Kneedbaar zilver heeft de eigenschappen van klei en kan op eenvoudige manier 'gekneed' worden tot een sieraad. Nadat het sieraad is gevormd wordt het verhit zodat het bindmiddel verbrandt en het zilver hard wordt. Hierna wordt het sieraad gepolijst. Aan het einde van de workshop ga je de deur uit met een uniek zelfgemaakt zilveren sieraad. 

Er kan een sieraad naar keuze worden gemaakt. Bijvoorbeeld een ring of een hanger. Ook kunnen er Beads gemaakt worden in de stijl van Pandora of Trollbead.

 

Zilverklei workshop in Alkmaar Noord Holland    Creatieve workshop zilverklei. Zilveren sieraden maken in Alkmaar    Zilverklei workshop bij Sophie Jong. Zelf je zilveren sieraad maken.


Onze workshop zilverklei 

 

De workshop vindt wordt georganiseerd op een zondag. De workshop duurt van 12.00 -17.00 uur en de kosten zijn € 98 p.p. Dit is inclusief 14 gram zilverklei. Tijdens deze middag wordt vanzelfsprekend gezorgd voor koffie, thee en heerlijke zoete lekkernijen. Een super gezellig middag waarin je ruim voldoende tijd hebt om een prachtig sieraad te maken! 

 

Komen de data bij Worksop Reserveren niet goed uit? Dan kun je met een groepje vanaf 10 personen  zelf een datum prikken. Een keertje workshoppen op een doordeweekse dag? Geen probleem. 

 

Bel voor een maatwerk workshop naar 072-5200631 of mail naar info@sophiejong.nl

LET OP: In ons atelier aan de Kwakelkade is helaas geen mogelijkheid tot pinnen. Pinautomaat op 2 minuten loopafstand! U kunt bij ons gratis voor de deur parkeren!

 

Sophie is een gecertificeerde Art Clay Silver instructeur.

 

                                                

 
 
 

                  

 

  

Workshop sieraden

Sieraden gemaakt door cursisten tijdens de workshop zilverklei met Sophie Jong.

 

 

Boek "Moderne sieraden van kneedbaar zilver"

In 2007 schreef Sophie het boek "Moderne sieraden van kneedbaar zilver". Inmiddels is dit boek aan een derde druk toe en wordt het alom gezien als een standaard voor cursisten die met zilverklei willen gaan werken.

 

Het boek geeft in duidelijke tekst en met prachtige foto's een fraai overzicht wat je allemaal kunt maken van zilverklei maar vooral, hoe je dat moet doen.

 

Tijdens onze workshops wordt onder andere van dit boek gebruik gemaakt als inspiratiebron voor het maken van prachtige sieraden van zilverklei. Het boek is ook via onze webshop te koop.